Frequently Asked Questions


Vraag: Kan ik de auto voor aankoop zien of er een proefrit in maken?

Antwoord: Dit is afhankelijk van de locatie van de auto. Wordt de auto op een veiling in de USA aangeboden, dan kunt u hem niet bekijken. De veilingvoorschriften zijn streng en de veiling is alleen toegankelijk voor geregistreerde handelaren. Staat de auto in europa dan zijn bezichtiging en eventueel een proefrit wel mogelijk.
De vraag is echter of u dat echt wilt. Het is juist onze taak de auto voor u te inspecteren en wij zullen u tevoren zo volledig mogelijk informeren over de staat waarin hij verkeert. Daarnaast is het vaak zo dat de auto ver weg staat en zo’n reis kosten en eventueel door u op te nemen vrije dagen met zich mee brengt. Daarom adviseren wij vaak te proberen in Nederland bij een dealer of handelaar een soortgelijk model te bekijken en eventueel alvast een proefrit te maken zodat u weet wat u kunt verwachten.


Vraag: Als ik een zoekopdracht geef, kan ik dan beslissen of ik de auto koop als hij hier in Nederland is?

Antwoord: Wij zullen op basis van uw zoekopdracht één of meer auto’s aanbieden. Zodra u uw keuze heeft gemaakt sluiten wij een koopcontract af voor de auto. Dat betekent dat u die specifieke auto heeft gekocht en wij hem u zullen leveren. Het verbreken van het koopcontract is niet mogelijk.


Vraag: Hoe gaat de betaling in zijn werk?

Antwoord: Zodra het koopcontract is gesloten vragen wij u een aanbetaling te doen. Het restant dient u te voldoen bij aflevering van de auto.


Vraag: Ik heb een auto in te ruilen. Kan dat?

Antwoord: Ja. Wij doen u graag een voorstel op basis van een bezichtiging van uw huidige auto. Wij kunnen uw auto aanbieden aan de handel, we kunnen hem laten veilen of we kunnen hem voor u in consignatie verkopen. In alle gevallen krijgt u van ons tevoren een prijsindicatie.